fredag 8 juli 2016

Köttfärsbiff med soltorkade tomater och mozzarella


800 gram blandfärs
1 förpackning mozzarellaost (á 125 gram)
0,75 dl hackade soltorkade tomater
1-2 st vitlöksklyftor
0,5-1 dl hackad basilika
1 ägg
1 dl grädde
2 msk kalvfond
Salt och peppar

Sås
1 burk krossade tomater
3-4 dl grädde
1 msk kalvfond
50 gram philadelphiaost
Ev basilika
  1. Strimla mozzarellaost och soltorkade tomater. 
  2. Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma till biffar. 
  3. Stek dem i smör så att de får fin färg och låt sedan stekas på medelvärme tills de är genomstekta.
  4. Häll på fond, grädde, krossade tomater, philadelphiaost och eventuellt basilika, salt och peppar. Låt koka ihop till en krämig sås, smaka av.
  5. Servera biffarna med ugnsrostad potatis.
recept och bild är lånat från allagodating.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar